Tessék beleszólni!

Szabad a beszéd

Szavazz!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Mítosz: egeszsegpenztarak@magyarorszag.eu?

2008.02.09. 16:01 | mindenthallok | 11 komment

1998-ban, amikor józan eszemet elhagyva eladtam - majdnem - a lelkemet egy biztosítónak, amelyikben a már akkor(!) volt egészségbiztosítás névre keresztelt dolog, azt hangoztatták, hogy hamarosan, tehát 2 éven belül több biztosító közül lehet majd választani, hogy az ember hova fizeti a TB-jét. A fejesek szerint ez a tender már folyamatban is volt.

Ehhez képest mit látok a tívíben?!  Mintha a Szomszédok teleregény végefőcím előtti megmondós része lenne in 2008! Egyik közértes magyarázza a másiknak, hogy mi az az egészségpénztár, és hogy senki nem hullik ki. Ez utóbbi nem kicsit hatásvadász módon a kávébabok darálóba potyogtatásával vagyon illusztrálva.

Így magyarázzák a birka népnek, hogy miért is jó nekik valami. É-é-é-é-r-t-e-e-d p-a-a-r-a-a-a-s-z-t?! Aki eddig biztosított volt, az ezután is az leeeeesz! Mit nem lehet ezen érteni?! Nem esik ki senki - és ezt még egy bolti eladó is tudja. Jaj, segítség! ennyire ósdi kommunikációs eszközökkelélni egy ilyen fontos ügyben! Az életünk is egy mosópor.

Na, ennek ellenére a népi (városi) suttogások és mítoszok tárgyává vált  az egészségpénztárak kiléte és az egészségügyi reform. Például itt a két nagy ellenpont, melyek önmagukban is röhejesek, mert annyira amatőr eszközökkel és demagógiával élnek. Az SZDSZ brutál plakátja lenne az egyik. Az MTV videótárában fent van a kampánybeharangozó IDE KATT!   Amit keresni kell a vidijóban, az "Népszavazás a szocializmusról, köszönjük, nem." A felvételen is látható, hogy a FIDESZ nagyikommandója a helyszínen összefirkált lepedőket lobogtat. Régen a nagyik sütit sütöttek és várták haza az unokákat. Érthetetlen hova fajul ez a világ! A másik pedig az volt, hogy a nagyikommandó 20-as, 30-as titánokat fogott közre a Móriczon, egyenként, a NK létszáma mint egy 15 fő... és tolták beléjük a mireszavazzált.

Egyébként pedig: Segítség, ideológiai vákuum! A önkéntes aggitátorokat egyáltalán nem érdekli hogy totális zavart közvetítenek, pl. árnyaltatásképp: Hogy elrepült felettünk az idő vasfoga! Ha meggyőződéssel mondják, és IQ-sító szavakat tömegével használnak (lásd az előző postot!) fel sem tűnik az emberek jelentős részének.

Bármilyen választás, vagy szavazás is van, az alábbi reakciókat lehet hallani:

a.) "Rohadt komcsik, elég volt 40 év vörös terror, a Fityiszre szavazok!" (Bármit is akar)

b.) "A kommunizmusban (kommenizmusban - tájjelleggel változik) sokkal jobb volt, volt munkánk, és éltünk mint Marci hevesen. Hajrá MaSZoP!"

Na, kérem! Mindkét tábor félre szavaz, és ettől persze sokkal frusztráltabb lesz a birka nép országunk.

Az a.) esetben, bár rohadt komcsik, mégis a szociális intézkedésekre, az államosításokra és az egymásra mutogatós hibáztatásra  szavaz. Meg a prolihatalomra, ja bocs: polgár!

A b.) esetben: ööööö, most mégsem ezt akartátok?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cityszajt.blog.hu/api/trackback/id/tr4332493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2008.02.10. 16:33:55

Ööööö...most akkor mit is mondtál?

mindenthallok · http://cityszajt.blog.hu/ 2008.02.10. 17:01:04

azt mondtam, hogy azon nyúzáák egymást, hogy mire népszavazzanak, amikor már '99-ben el volt döntve az egészségpénztárak kérdése. egy nagy vicc az egész
pls következtetni!
nm rághatok mindent a szádba,

apolgár 2008.02.12. 04:21:10

Pártoktól függetlenül. A reformokra szükség van. Persze fizetni sem akarunk. Mennél keményebb reformokat teszünk nannál hamarabb, áll talpra az Ország. A szavazás pénz pocséklás. Nem az utcán kell politizálni. Az utcai politikus nem politikus, hanem ország romboló és tolvaj, nem érdemel tisztelet díjat, de segberúgást igen. A parlamentet azért választottuk, hogy intézze az ország ügyeit. Ha nekünk kell mindenről, külön szavazni, akkor a politikusokra nincs szükség!!!

Beteg 2008.02.12. 05:00:41

A politikától függetlenül. Az egészségügy már rég nem egészségügy, hanem halálgyár. Az orvosok már külföldre mentek, az itt maradottak, kevés kivétellel, tovább lopják, rabolják az egészségügyet, hozzá nem értésükkel, küldik halálba, kapzsiságukkal, lopják a betegeket. Az egészségügy iránti bizalom, megszünt. Én inkább meghalok az "ellátásuk" nélkül. Amilyenek a kórházak, további 50%-át be kellene zárni, semmi szükség nincs rájuk, csak a vérünket szívják, csupán munkahelyek, de minek... A több pénztár, több tolvaj. Elég lenne: 1 tolvaj biztositó, 1 tolvaj pénztrár.....

mindenthallok · http://cityszajt.blog.hu/ 2008.02.12. 17:26:24

Beteg és apolgár, mindkettőtöknek igaza van. Szerintem az eü, az egyik legfontosabb közügy, de attól félek, hogy ezen is hasznot akarnak húzni azok, akik annak a bizonyos mézescsupornak a környékén vannak. Ha azt tartanák szem előtt, hogy hogy lehet megoldani a balkáni eü.-i állapotokat, akkor konszenzusra jutottak volna. De nyilván nem ez a cél. Miért nem hallottunk egy szakértői gárdáról, csak arról, hogy hogyan csökkentik a férőhelyeket, és szedik be a sápot?

Cill 2008.02.12. 19:48:14

Uh, gyermekeim az éjben, szerintem Ti is tudjátok, hogy nem csak az egészségügyben van probléma. Vigyázó szemeinket vessük kicsit távolabb, szociális háló, amelynek csak egy kis szeglete az egészségügy. Olyan tragikomédia ez, amin senkinek nincs kedve nevetni. Persze az ember kínjában mi mást tehet. Haha, vizitdíj, haha. Jó poén. Csak kár, hogy az én zsebemre megy. Nem is ez a baj, sztem 300 zsét mindenki kibír. Mondjuk a szerencsétlen kisnyugdíjas, mint a nagymamám is, nah, ő nem, de egy kicsit most - és kb. egyfolytában - szorítsuk őket háttérbe. Működhetne. Jó lehetne, ha jó helyre menne a pénz. De nem oda megy. És még csak nem is szakértői gárdára, akik - mint az a nevükből elmésen következik - szakértőként esetleg megoldást kínálhatnának, hanem a politikusok lakástámogatására. Mi ezzel a gond? Semmi. Jól megérdemelt munkájukért jár nekik a díjazás. Hát, nekem is. És az, hogy ha már lesápolják a fizum felét, (mindennel együtt kb. 45%-ot) akkor legalább ha betévedek egy kózházba, ne azért kelljen befeküdnöm, mert rámesett a vakolat, nincs pénz gézre, félig elvéreztem a váróban, és meg kell várnom, hogy a tesóm bejöjjön vért adni, mert a vérbank a kiegyenlítetlen villanyszámla miatt épp nem üzemel.
Aggasztó a helyzet, igen. Most már csak annyi maradt, hogy mindenki szépen dögöljön meg otthon. Na de így azért még sem lehet. A megoldás? Vizitdíj. Abból majd helyre rántják az Eü-t. Vagy nem. Ha nem, akkor sóhajtanak egy nagyot, mi megpróbáltuk.
Ej srácok, "még, még, még, még, ennyi nem elég."
Volt bármi értelme a mondandómnak...?
A lényeg az: Ez egy szar világ, és k***ra nem látom, hogy bármi is megoldódna.
De én reménykedek. Várom a szép új világot. Mert szómával asszem nekem is menne:)
Mondtam bármi újat?
Nem hiszem:)

mindenthallok · http://cityszajt.blog.hu/ 2008.02.12. 20:28:37

Cill! Ejnye! Minisztérium szóvivője élő, egyenes adásban ecsetelte, hogy a te 300Ft-jaidból tudtak venni minden ágyhoz széfet, és tudták megoldani az 5-szöri étkeztetés a kórházakban.
Az a baj, hogy ez alapvető dolog lenne. És az is, hogy a munkahelyed rekreációs lehetőséget nyújt neked, hogy ne nullázzon le a stressz, mivel ezzel kva sokat spórolna a betegszabikon, és még sorolhatnám. Tehát prevenció tekintetében is el vagyunk maradva. És itt a prevenció nem a "nedohányozzzááámáááá" reklámot jelentené.

Cill 2008.02.12. 20:46:00

Prevenció? Pf, hogy stílszerű legyek.
Az vagyok?
Remélem...
Nálunk nincs prevenció. Mert nincs és kész.
De még lehet, ez a jövő ígérete.
Azért ne feledd el, hogy a prevenció kialakulására lényegében még nem volt idő, az nem fog ilyen lassan menni, és azért figyelembe véve a kulturális örökségünket, én annak is örülök, hogy nem 35 év az átlagéletkor. És ez nő, ami frankó. Persze az, hogy ez mennyiben köszönhető a prevenciónak, tök jó kérdés.
Szerinted ez mennyiben köszönhető neki? Vagy inkább azt kérdezem, hogy annak mennyiben köszönhető, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek rá. Mert azért ne tulajdonítsuk neki az összes érdemet.
A prevencióra amúgy tökéletesen ráhúzható az a mondat, amit jóapám mondogatott mindig: Aki hülye haljon meg.
És tök így lesz:)
Vagy nem...

mindenthallok · http://cityszajt.blog.hu/ 2008.02.12. 23:57:22

Alegbiztosabb prevenció az abortusz. Jaj segítség!

Wintermute · http://wintermute.sarok.org 2008.02.14. 12:01:20

Az új kormány a tervek szerint egy éven belül létrehozza az egészségbiztosítás úgynevezett „több-biztosítós" modelljét. Eszerint mindenki szabadon választhatja meg biztosítóját, és ellenőrizheti befizetett járulékainak felhasználását. Ez a tervezett piac keretei között versenyhelyzetet teremthet, amely az elgondolások szerint javíthatja a betegellátás színvonalát – nyilatkozta dr. Gógl Árpád, a Fidesz egészségügyi minisztere a Népszabadságnak, közvetlenül Orbánék választási győzelme után. 1998.

A helyesírásra jobban figyelj bazz!

nabios 2008.02.14. 14:31:20

wintermuter
szerintem alapjában véve jó a több-iztostós rendszer, de ebben az országban minden el van cseszve.
Címkék: mszp fidesz népszavazás 2008 egészségpénztár
süti beállítások módosítása