Tessék beleszólni!

Szabad a beszéd

Szavazz!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Beköszönnék

2008.02.08. 13:52 | mindenthallok | 5 komment

     

Vannak indittatásaim.

Van egy régi film, az Égigérő fű,  ez kertvárosi gyerekként nagy hatással volt rám, ami a lakóközösség összefogását illeti Poldi bácsi irányában. Ősrégi, körfolyosós ház volt ez, amiben sok pozitív ember lakott, például csokormintás otthonkás nénik, Ulman Móni ártatlanul, a szemetesek, akik kedvesek és segítőkészek voltak, de ők nem laktak ott.

Azt hiszem, hogy amikor végül egy belvárosi kőrfolyosós házba költöztem, és a közvetlen szomszédunk - A Banya - egyik reggel levágta a kertbe ültetett virágaink fejét, az idilli kép végleg összeomlott.

A házunk nem éppen Janikovszky Éva által megálmodott közösség másolata. Sokkal inkább hasonlít a Muppet Show két öreg fősavazója, Statler és Waldorf eszemecseréjére, amit a színház erkélyéről borítnak a lenti sorokra, illetve hallható körzeten belül mindenki egyébre. A gangon terpeszkedve, és bár csokormintás otthonkában és mamuszban, de ez mégsem ugyanaz: szobakutyaugatással és rikácsolással kedveskednek.  A Banya, meg a volt Házmester, akik direkt az ajtónk előtt, a lépcsőfordulóban vitatják és ütköztetik meg  az egójukat az aktuálpolitikától a szemétdíj emeléséig terjedő spektrumon. Ekkor lakótér-társam gyakorta leskelődő pozíciót felvéve libbenti meg a függönyt.

Ezek alapján az emberi jóságba és a közösségekbe vetett alapvetően nyájas és pozitív töltetű hitem a kezdeti megingás után szilánkokra tört.

Ezek alapján úgy vélem, hogy mások mérhetetlen hülyesége nagy érdeklősére tehet szert.

Ezért összegyűjteném minden városszerte megtalálható Banya és volt Házmester és kotnyeles boltoskiasszony, és a buszmegálló közönsége által kimondott véleményt, intrikát és vérigazságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cityszajt.blog.hu/api/trackback/id/tr94331233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chip 2008.02.08. 16:15:22

nem pont a cikkhez illetve íráshoz kapcsolódik. de : dale:))))

dale 2008.02.08. 16:18:27

:)
köszi chip
és te láttad már ezt az Égigérő füvet?
alapból egy amszterdami káféjshop jutott eszembe

dale 2008.02.08. 16:25:48

nem sajnos dale.
de kiváncsian várom.
illetőleg a káfésopokat megjártam már, ugyh ..
:))))

morc 2008.02.08. 16:31:18

Nahh, kíváncsi leszek, mijjen történések lesznek itt
banya&házmester? ungarisse szappan ó/a?

mindenthallok 2008.02.09. 07:55:41

Kedves Morc!
Hát csak figyelj!
Különös tekintettel arra, hogy miket szájalnak az emberek körülötted.
süti beállítások módosítása